In totaal waren er in Den Bosch zo'n zestig demonstranten, sommigen hadden de Nederlandse vlag meegenomen
Volledig scherm
In totaal waren er in Den Bosch zo'n zestig demonstranten, sommigen hadden de Nederlandse vlag meegenomen © Chris Korsten

Rustig verloop demonstratie Gele Hesjes in Den Bosch: ‘Veel mensen in Nederland zijn pissed off’

DEN BOSCH/TILBURG - Een kortdurende demonstratie van de Gele Hesjes-beweging in het centrum van Den Bosch is zaterdagmiddag  zonder problemen verlopen. Ongeveer zestig demonstranten van de protestbeweging hadden zich verzameld op een grasveldje aan de Pettelaarseweg nabij de Hekellaan. Een aantal van hen had opzichtig de Nederlandse vlag bij zich.

 1. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’
  PREMIUM

  ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

  DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.
 2. Woonbooteigenaren Ertveldplas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch verhuizen
  PREMIUM

  Woonbootei­ge­na­ren Ertveld­plas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch verhuizen

  DEN BOSCH - Een eerlijke en nieuwe keuze. Méér vragen de woonbootbewoners op de Ertveldplas in Den Bosch niet. De gemeente wil een groot deel van de bewoners van de plas aan de rand van het industrieterrein De Rietvelden weg hebben, maar volgens de Bewonersvereniging Ertveldplas (Bep) moet de wet toegepast worden. ,,En dan kunnen wij vervolgens zelf kiezen of we er willen blijven of verhuizen naar de Rosmalense Plas of de Van Veldekekade’’, stelt bestuurslid Erik Kersten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch