De Schola Cantorum die de Sint-Janskathedraal binnentreedt bij het kerstconcert.
Volledig scherm
De Schola Cantorum die de Sint-Janskathedraal binnentreedt bij het kerstconcert. © Mark van de Voort

Schola-koren stralen op hoogaltaar Sint-Jan

DEN BOSCH - De Schola Cantorum vierde dit jaar voor het eerst haar traditionele kerstconcert op het hoogaltaar van de Sint-Janskathedraal.

Buiten lag de eerste sneeuw van het jaar en het sfeervolle winterplaatje vormde een mooi decor voor het traditionele kerstconcert van de Schola Cantorum. In de koude maar karaktervolle Sint Jan wist het vaste kathedraalkoor alle harten weer te verwarmen. 

Bosschenaren beseffen het niet altijd, maar het ruim 700 jaar jonge Schola Cantorum is een voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk koor vol historie. Een roemrijke geschiedenis en traditie die is vastgelegd in een nieuwe documentaire die volgend jaar uitkomt. 

Eeuwenoude magie

Tijdens het goed bezochte kerstconcert werd die eeuwenoude magie maar weer eens onderstreept. Oud en modern kerstrepertoire werd door de jonge en oudere leden van de Schola vertolkt. 

Ook de allerkleinsten klommen op het hoogaltaar en droegen een steentje bij met het uitvoeren van een Catalaans kerstliedje en een herderslied van componist en oud-Schola dirigent Maurice Pirenne.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch