Volledig scherm
De Schola Cantorum die de Sint-Janskathedraal binnentreedt bij het kerstconcert. © Mark van de Voort

Schola-koren stralen op hoogaltaar Sint-Jan

DEN BOSCH - De Schola Cantorum vierde dit jaar voor het eerst haar traditionele kerstconcert op het hoogaltaar van de Sint-Janskathedraal.

Buiten lag de eerste sneeuw van het jaar en het sfeervolle winterplaatje vormde een mooi decor voor het traditionele kerstconcert van de Schola Cantorum. In de koude maar karaktervolle Sint Jan wist het vaste kathedraalkoor alle harten weer te verwarmen. 

Bosschenaren beseffen het niet altijd, maar het ruim 700 jaar jonge Schola Cantorum is een voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk koor vol historie. Een roemrijke geschiedenis en traditie die is vastgelegd in een nieuwe documentaire die volgend jaar uitkomt. 

Eeuwenoude magie

Tijdens het goed bezochte kerstconcert werd die eeuwenoude magie maar weer eens onderstreept. Oud en modern kerstrepertoire werd door de jonge en oudere leden van de Schola vertolkt. 

Ook de allerkleinsten klommen op het hoogaltaar en droegen een steentje bij met het uitvoeren van een Catalaans kerstliedje en een herderslied van componist en oud-Schola dirigent Maurice Pirenne.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch