Volledig scherm
Het Rodenborch College in Rosmalen. © Paul Roovers/BD

School in Rosmalen rouwt om verongelukte scholiere Indy Verhallen (17): ‘Dit verlies is onmetelijk’

ROSMALEN/DEN BOSCH - Het Rodenborch-College in Rosmalen reageert geschokt op het fatale ongeluk van afgelopen weekend in Den Bosch. Het slachtoffer, de 17-jarige Indy Verhallen, was een leerling van het Rodenborch-College waar zij studeerde op de Topsport Talentschool.

,,De school verkeert in diepe rouw’’, vertelt rector Marjo van IJzendoorn tegen het Brabants Dagblad. Volgens haar is de verslagenheid ‘onbeschrijfelijk‘. 

,,Iedereen die bij de school betrokken is, steunt de leerlingen. Op deze manier zoeken we troost. Onze gedachten gaan nu natuurlijk vooral uit naar de nabestaanden. We wensen hen alle sterkte bij dit onmetelijke verlies.”

Doorrijder

Het meisje werd in de nacht van zaterdag op zondag geschept door een auto waarvan de bestuurder doorreed. De vermoedelijke veroorzaker werd later op zondagochtend gezien en aangehouden in een beschadigde auto. 

Op het moment van zijn aanhouding was hij onder invloed van alcohol en in de auto werd ook een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen.

Rijbewijs kwijt

Of de 37-jarige Bosschenaar ook onder invloed was tijdens het ongeluk moet nog worden vastgesteld. De verdachte zit nog vast. Zijn rijbewijs is afgepakt, maakte de politie maandag bekend.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch