Volledig scherm
Schrijfster Judith Visser uit Rockanje samen met haar honden. © Bart Jansen

Schrijfster Judith Visser te gast bij KW1C-college in Den Bosch

DEN BOSCH - Onder de noemer ‘Anders kijken = meer zien’ is er voor vrijdagmiddag 23 november een symposium opgetuigd in de Koningszaal op de campus van het Koning Willem I College (KW1C). 

De organisatie van het symposium is in handen van studenten van de opleiding Sociaal Maatschappelijke Studies (SMS). Zij willen laten ervaren en meegeven dat je niet alleen vanuit je eigen perspectief en referentiekader hoeft te reageren en/of te veroordelen.

Speciale gast is Judith Visser, schrijfster van de bestseller Zondagskind. Zij geeft een lezing in het bijzijn van haar wolfshond en onafscheidelijke vriend. In Zondagskind beschrijft Visser haar jeugd, een tijd waarin er nog weinig bekend was over autisme, en neemt ze de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger.

Het symposium is in eerste instantie bedoeld voor andere studenten van de afdeling SMS, maar iedereen is welkom. Aanvang vrijdag 23 november om 12.30 uur. De lezing van Visser begint om 13.15 uur in de Koningszaal aan de Vlijmenseweg 2 in Den Bosch.

  1. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
    VIDEO

    Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

    DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch