Volledig scherm
Schrijfster Judith Visser uit Rockanje samen met haar honden. © Bart Jansen

Schrijfster Judith Visser te gast bij KW1C-college in Den Bosch

DEN BOSCH - Onder de noemer ‘Anders kijken = meer zien’ is er voor vrijdagmiddag 23 november een symposium opgetuigd in de Koningszaal op de campus van het Koning Willem I College (KW1C). 

De organisatie van het symposium is in handen van studenten van de opleiding Sociaal Maatschappelijke Studies (SMS). Zij willen laten ervaren en meegeven dat je niet alleen vanuit je eigen perspectief en referentiekader hoeft te reageren en/of te veroordelen.

Speciale gast is Judith Visser, schrijfster van de bestseller Zondagskind. Zij geeft een lezing in het bijzijn van haar wolfshond en onafscheidelijke vriend. In Zondagskind beschrijft Visser haar jeugd, een tijd waarin er nog weinig bekend was over autisme, en neemt ze de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger.

Het symposium is in eerste instantie bedoeld voor andere studenten van de afdeling SMS, maar iedereen is welkom. Aanvang vrijdag 23 november om 12.30 uur. De lezing van Visser begint om 13.15 uur in de Koningszaal aan de Vlijmenseweg 2 in Den Bosch.

  1. Het onbekende verhaal van de witte bussen tijdens Tweede Wereldoorlog
    PREMIUM

    Het onbekende verhaal van de witte bussen tijdens Tweede Wereldoor­log

    ROSMALEN - 'Linksaf betekende de vrijheid, rechtsaf dat we opnieuw opgesloten zouden worden. We gingen ... linksaf! Plotseling klonk het bevel: Terug! Tegenstribbelend werd dit bevel uitgevoerd. Gelukkig waren we nog steeds buiten de poort. Eindelijk, daar kwamen de grote witte bussen. Een enorm gejuich barstte los.' Een citaat van een gevangene uit het boek 'Met witte bussen naar de vrijheid' waar schrijver Arie Wolfert zondag over vertelt in Rosmalen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch