Volledig scherm
PREMIUM
Dries Hemme (rechts) en Ger Hemme in het Ouderenhonk aan de Vijfde Slagen. © Jos van de Ven/BD

Senioren gaan eigen honk in De Slagen bezetten

DEN BOSCH - Senioren in de Bossche wijk De Slagen zijn ze het meer dan zat. Hun huiskamer gaat na ruim twee jaar dicht. Dat betekent geen praatje meer met buurtbewoners, computerles of breimiddag. 

Quote

Corpora­ties en de gemeente hebben de mond vol over de strijd tegen eenzaam­heid, maar sturen mensen terug naar de geraniums

Dries Hemme

Woningcorporatie Zayaz heeft de bruikleen van de omgebouwde seniorenwoning aan de Vijfde Slagen opgezegd. ,,Corporaties en de gemeente hebben de mond vol over de strijd tegen eenzaamheid, maar sturen mensen terug naar de geraniums’’, stelt initiatiefnemer Dries Hemme. Komend weekeinde gaan de ouderen 24 uur het ouderenhonk bezetten.

De senioren maken, na een paar omzwervingen in de buurt, sinds augustus 2017 gebruik van de woning in het hart van de wijk. Zayaz bood de woning aan, de gemeente betaalt de huur. Onder de voorwaarden dat er voldoende activiteiten gehouden zouden worden én er voldoende belangstelling onder ouderen uit De Slagen zou zijn. Volgens Zayaz is dat niet het geval, dus wil de corporatie het honk terug en weer geschikt maken voor bewoning.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch