Volledig scherm
PREMIUM
Geert Lap: Kom (1984). Foto Erik en Petra Hesmerg © Erik-en-Petra-Hesmerg

Serene keramiek van perfectionist Geert Lap

DEN BOSCH -  In een vitrine naast een notitieboekje van keramist Geert Lap ligt een hamer. Zo een met een ronde kop. De keramist was een perfectionist. Beviel het resultaat hem niet, dan was het BOEM. Weg ermee. Alles of niets.

Het Design Museum in Den Bosch heeft op de bovenverdieping een mooi overzicht ingericht met het werk van Geert Lap (1951-2017). Een paar jaar geleden kreeg het museum de 250 stukken keramiek tellende collectie van de Amsterdamse vormgever en architect Benno Premsela (1920-1997) en diens in 2015 overleden partner Friso Broeksma. In die collectie zaten ook 28 keramische ­objecten van Lap, een keramist die in de collectie van het Bossche museum nog nauwelijks aanwezig was. De in 2013 overleden oud-directeur Yvònne Joris had niets met Lap. Ze vond het werk waarschijnlijk te simpel, Joris voelde meer bij het uitbundige werk van Amerikaanse en Europese postmoderne keramisten.

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch