Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Sieraden gestolen bij juwelier Pieter Jacobs in Den Bosch, bestelauto achtergebleven

DEN BOSCH - Bij juwelier Pieter Jacobs aan de Krullartstraat in Den Bosch is vrijdag in alle vroegte een inbraak gepleegd. De inbrekers kwamen via een beveiligd raam op de eerste verdieping binnen en namen diverse kostbare sieraden mee. Een medewerker is te aangeslagen om een reactie te geven. ,,Daar staat mijn hoofd nu niet naar.”

In de juwelierszaak werden de vitrines door vermoedelijk twee inbrekers ingeslagen. Zij graaiden de sieraden bijeen en stopten deze in zakken. De politie is een onderzoek begonnen en bevestigt dat de juwelier in de loop van de middag aangifte gaat doen.

Inmiddels heeft zich een belangrijke getuige bij de politie gemeld. ,,Maar we zijn uiteraard naar meer getuigen op zoek, dus is er een buurtonderzoek gedaan”, legt een woordvoerder uit.

Camerabeelden

In de omgeving zijn ondertussen camerabeelden opgevraagd. Ook de camerabeelden van de juwelier zelf zijn in beslag genomen. ,,Daarnaast spreken we vandaag met de eigenaar en andere werknemers.”

Volgens de politie is er na de inbraak een bestelauto achtergebleven, deze is in beslag genomen en zal verder worden onderzocht.

  1. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch