Horeca in de tuin van de Sint-Jan aan de kant van de Hinthamerstraat. Het kerkbestuur wil bij de bruine deuren ook graag de nieuwe entree van de kerk, bij het Noordportaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca in de tuin van de Sint-Jan aan de kant van de Hinthamerstraat. Het kerkbestuur wil bij de bruine deuren ook graag de nieuwe entree van de kerk, bij het Noordportaal. © Marc Bolsius

Sint-Jan moet nieuwe hoofdingang krijgen en museum is nu écht van de baan

DEN BOSCH - Het heeft iets majestueus, de Sint-Jan inlopen via de hoofdingang aan de Torenstraat, om vervolgens vol zich te hebben op de gehele kathedraal. Maar die entree gaat veranderen, als het aan het kerkbestuur ligt. In de toekomst komt de hoofdingang aan de Hinthamerstraat te liggen, via de tuin bij het Noorderportaal. 

  1. Oorverdovende stilte rond komst Sint-Jansmuseum, ‘kerkbestuur blijft in gebreke’

    Oorverdo­ven­de stilte rond komst Sint-Jansmuseum, ‘kerkbe­stuur blijft in gebreke’

    DEN BOSCH - Het is al ruim anderhalf jaar oorverdovend stil rond de komst van een Sint-Jansmuseum in Den Bosch. Het parochiebestuur is volgens de gemeente aan zet om met plannen te komen, maar sinds oktober 2017 wordt vanuit die hoek niets meer vernomen. Het CDA wil als warm pleitbezorger van het museum weten wat de stand van zaken is, maar ook het college van B en W zit nog steeds in de wachtkamer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch