Op basisschool Noorderlicht probeert men een andere touch aan Sinterklaas te geven in coronatijd. Links Lieke van den Akker en rechts Jos van Herwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op basisschool Noorderlicht probeert men een andere touch aan Sinterklaas te geven in coronatijd. Links Lieke van den Akker en rechts Jos van Herwijnen. © Marc Bolsius

Sinterklaas? Die komt niet meer binnen met zijn knecht. Maar kinderen, niet getreurd

DEN BOSCH - Geen kamelen, geen koets, geen pietenband. Niet meer strooien. En soms niet meer zingen. Hoe organiseer je een veilig en coronaproof onthaal van de Sint op de basisschool? De meeste scholen trekken voorlopig hun eigen plan, los van de maatregelen die eventueel nog volgen.

 1. Tiental varkens na ongeluk met vrachtwagen ter plaatse afgemaakt
  PREMIUM

  Tiental varkens na ongeluk met vrachtwa­gen ter plaatse afgemaakt

  DEN BOSCH - Van de 195 varkens die zich bevonden in de vrachtwagen die woensdagmiddag is gekanteld op de hoek van de Bossche Bruistensingel-Reitscheweg is direct een tiental overleden. 165 varkens bleven ongedeerd. Volgens een woordvoerder van het bedrijf dat de dieren vervoerde heeft een dierenarts tien van zo’n twintig gewonde beesten (ter plaatse) afgemaakt. De chauffeur lijkt de komende dagen niet in staat te zijn om te werken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Kerstaankopen doen? Bij dit Brabantse bedrijf pakken robots jouw online aankoop in
  Play

  Kerstaanko­pen doen? Bij dit Brabantse bedrijf pakken robots jouw online aankoop in

 2. Ondanks coronamaatregelen in de Efteling toch een klein feestje
  Play

  Ondanks coronamaat­re­ge­len in de Efteling toch een klein feestje