Op basisschool Noorderlicht probeert men een andere touch aan Sinterklaas te geven in coronatijd. Links Lieke van den Akker en rechts Jos van Herwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op basisschool Noorderlicht probeert men een andere touch aan Sinterklaas te geven in coronatijd. Links Lieke van den Akker en rechts Jos van Herwijnen. © Marc Bolsius

Sinterklaas? Die komt niet meer binnen met zijn knecht. Maar kinderen, niet getreurd

DEN BOSCH - Geen kamelen, geen koets, geen pietenband. Niet meer strooien. En soms niet meer zingen. Hoe organiseer je een veilig en coronaproof onthaal van de Sint op de basisschool? De meeste scholen trekken voorlopig hun eigen plan, los van de maatregelen die eventueel nog volgen.

 1. Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwagentochtje door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwa­gen­tocht­je door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’

  NULAND/VINKEL - ,,Waar is m’n stuur?” Hein van Zoggel kijkt wat vertwijfeld om zich heen als ie met een vorkheftruck en de nodige hulp in de hoge cabine van een vrachtwagen is geklommen. Het stuur zit deze zaterdag voor de 87-jarige bewoner van Sint-Jozefoord in Nuland even aan de verkeerde kant. Het is in de vertrouwde handen van Eugène van der Donk uit Vinkel.
 2. ‘Oya lele’, cultuursector start op met K3 in Den Bosch: ‘We zijn met z’n allen ontwaakt uit een boze droom’
  video

  ‘Oya lele’, cultuursec­tor start op met K3 in Den Bosch: ‘We zijn met z’n allen ontwaakt uit een boze droom’

  DEN BOSCH - „Ik voel me plots weer zo oya lele.” Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn, ze zijn maar al te blij dat de cultuur- en entertainmentsector nu na ruim een jaar stilstand opnieuw tot leven komt. De ‘opstartmanifestatie’ Mooier dan ooit!, met als kartrekker Albert Verlinde, is de aftrap van het evenementenseinzoen, dat van start gaat nu het land van het slot kan. „Dit voelt als een bevrijding. We zijn met z’n allen ontwaakt uit een boze droom.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch