Volledig scherm
De UWV-vestiging aan de Magistratenlaan. © Tom van der Meer

Sirene stopt pas na half weekend, maar de herrieschopper is nog steeds niet bekend

DEN BOSCH - Rond 04.00 uur zaterdagnacht begon de herrie en maandagochtend was het pas om 7.00 uur stil. Bijna een half weekend hadden bewoners van de Maijweg en directe omgeving last van een schelle sirene. En waar kwam het vandaan?

Sommige buurtbewoners dachten dat het ging een kantoorpand aan de Magistratenlaan. Er werd vooral vermanend gewezen naar het UWV-filiaal. Dat bleef niet onopgemerkt bij het UWV. ,,We hebben via de politie gehoord dat aan ons werd gedacht. Om zes uur zondagochtend hebben beveiligers poolshoogte genomen en ook 's avonds even over half zeven. Maar bij ons klonk geen sirene’’, aldus een woordvoerder van het UWV. 

Auto in een parkeergarage?  

,,En het bedrijf Cofely kunnen we ook schrappen. Want daarmee is  gebeld. En zeiden dat ze er niks mee te maken hadden’’, aldus een buurtbewoner maandag. 

Navraag bij het infocentrum van het Paleiskwartier biedt geen houvast op. Daar zijn geen meldingen bekend. En de medewerkers hebben geen idee waar de herrie vandaan kwam. 

Zou het dan een alarm kunnen zijn geweest van een auto in een parkeergarage? ,,Daar deed het aan denken. Maar het was veel harder dan een autoalarm’’, aldus een buurtbewoner.

Een politiewoordvoerder zegt dat agenten een poosje hebben gezocht naar de bron van de ergernis. Dat leverde niks op.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch