Volledig scherm
Het plan Negen Heren. De gevel geheel links en geheel rechts staan nu ook al aan de Zuid-Willemsvaart

Sloop Drie Mollen van start : 9 villa's en stukje Dieze verschijnt aan Zuid-Willemsvaart Den Bosch

Do 13 dec. In het Drie Mollen-complex is donderdag het startsein gegeven voor de sloop van het complex en de daaropvolgende bouw van negen stadsvilla's. Op één na zijn al deze villa's (met een vraagprijs van minimaal negen ton), inmiddels verkocht.

Volledig scherm
De officiële sloop van het pand Drie Mollen gaat van start © Bart Gotink/BD

Van het huidige pand blijft een deel van de gevels langs de vaart behouden, omdat deze monumentaal zijn. Daarnaast kwam bij archeologisch onderzoek een droog stuk Binnendieze tevoorschijn. Daarop werd het plan aangepast: een deel van deze Doode Stroom is straks voor iedereen zichtbaar. Dat zal bestaan uit onder meer een bruggetje en een droog stuk vaart. 

De sloop en bouw neemt naar verwachting een jaar in beslag. Alle huizen hebben vier of vijf slaapkamers, twee badkamers en een tuin. Daarnaast zijn de villa's erg energiezuinig. 

De bouwruimte kwam vrij door het vertrek van het Europees Keramisch Werk Centrum (EKCW). ,,Dat vertrek was een teleurstelling", sprak wethouder Roy Geers bij de start van de sloop. ,,Maar nu is het weer een feest hier. De terugkeer van een stukje Dieze maakt het heel bijzonder.”

Volledig scherm
Impressie van Negen Heren © MWPO
Volledig scherm
Panden waarin het project Negen Heren komt © Bart Gotink/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch