Het Theater aan de Parade vanaf de toren van de Sint-Jan gezien.
Volledig scherm
Het Theater aan de Parade vanaf de toren van de Sint-Jan gezien. © Maarten van Helvoirt

Sloop theater pas bij zekerheid bouw nieuw theater

DEN BOSCH – De sloopkogel gaat pas tegen de gevel van het Theater aan de Parade als er zekerheid is over de bouw van een (ver)nieuwd theater. De fractie van Bosch Belang vroeg die zekerheid woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan het college van B en W.

,,Maar we gaan niet pas slopen als alle procedures rond de nieuwbouw zijn afgerond en alle vergunning zijn afgegeven, want dat gaat te lang duren’’, aldus wethouder Huib van Olden. Oorspronkelijk was het de bedoeling het theater in maart 2020 te slopen, maar inmiddels is al wel duidelijk dat het theaterseizoen aan de Parade wordt afgemaakt en op 1 juni 2020 sluit.

Selectie aannemer in september afgerond

Over de selectie van een aannemer wilde fractievoorzitter Paul van der Krabben van Bosch Belang weten wanneer deze procedure wordt afgerond. ,,Medio dit jaar is te vrijblijvend.’’ Waarna Van Olden de maand september noemde als afronding van de procedure.

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch