Volledig scherm
Het Theater aan de Parade vanaf de toren van de Sint-Jan gezien. © Maarten van Helvoirt

Sloop theater pas bij zekerheid bouw nieuw theater

DEN BOSCH – De sloopkogel gaat pas tegen de gevel van het Theater aan de Parade als er zekerheid is over de bouw van een (ver)nieuwd theater. De fractie van Bosch Belang vroeg die zekerheid woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan het college van B en W.

,,Maar we gaan niet pas slopen als alle procedures rond de nieuwbouw zijn afgerond en alle vergunning zijn afgegeven, want dat gaat te lang duren’’, aldus wethouder Huib van Olden. Oorspronkelijk was het de bedoeling het theater in maart 2020 te slopen, maar inmiddels is al wel duidelijk dat het theaterseizoen aan de Parade wordt afgemaakt en op 1 juni 2020 sluit.

Selectie aannemer in september afgerond

Over de selectie van een aannemer wilde fractievoorzitter Paul van der Krabben van Bosch Belang weten wanneer deze procedure wordt afgerond. ,,Medio dit jaar is te vrijblijvend.’’ Waarna Van Olden de maand september noemde als afronding van de procedure.

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch