Volledig scherm
Het Theater aan de Parade vanaf de toren van de Sint-Jan gezien. © Maarten van Helvoirt

Sloop theater pas bij zekerheid bouw nieuw theater

DEN BOSCH – De sloopkogel gaat pas tegen de gevel van het Theater aan de Parade als er zekerheid is over de bouw van een (ver)nieuwd theater. De fractie van Bosch Belang vroeg die zekerheid woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan het college van B en W.

,,Maar we gaan niet pas slopen als alle procedures rond de nieuwbouw zijn afgerond en alle vergunning zijn afgegeven, want dat gaat te lang duren’’, aldus wethouder Huib van Olden. Oorspronkelijk was het de bedoeling het theater in maart 2020 te slopen, maar inmiddels is al wel duidelijk dat het theaterseizoen aan de Parade wordt afgemaakt en op 1 juni 2020 sluit.

Selectie aannemer in september afgerond

Over de selectie van een aannemer wilde fractievoorzitter Paul van der Krabben van Bosch Belang weten wanneer deze procedure wordt afgerond. ,,Medio dit jaar is te vrijblijvend.’’ Waarna Van Olden de maand september noemde als afronding van de procedure.

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch