Volledig scherm
De groep Ch!pz beleeft een comeback © pr

Smèrrig belde Ch!pz ‘tot vervelens aan toe', en dus is de comeback in Den Bosch

Di 23 okt. Ch!pz maakt een comeback, en dat gebeurt in Den Bosch. Zaterdag staat het popbandje al op het podium bij het halloweenfeest van Smèrrig. Dat Bossche festival zit dan ook al maanden achter de band aan. ,,Ik heb ze tot vervelens aan toe gebeld.”

Door Bart Gotink

Het is ook niet echt zijn smaak, geeft Bing Berendsen van Smèrrig direct toe. Maar zijn festival is er nou eenmaal één van de muziek van vroeger, guilty pleasures en alles dat fout is. ,,Bij Smèrrig kan je niet gek genoeg doen", stelt Berendsen. En als je dan wilt weten waarom het ooit zo razend populaire popbandje Ch!pz hoog op hun lijstje staat, luister dan gerust even naar die internationale hits Cowboy, Captain Hook en 1001 Arabian Nights (zie hieronder). De nummers van zangeressen Cilla Niekoop en Rachel van den Hoogen en zangers Peter Rost en Kevin Hellenbrand werden niet alleen in Nederland knallers, maar ook in Duitsland, Zweden, Zwitserland en Oostenrijk luisterden ze er massaal naar. 

1-april grap

,,Maanden geleden hebben we al aangegeven dat de band interessant vonden voor Smèrrig", zo geeft Bing aan. ,,Toen de band begon was ik negen jaar oud, dus ik luisterde deze muziek gewoon.” De band zette acht jaar geleden nogal plotseling een punt achter hun carrière. De groep wilde nog wel door, maar omdat de auteursrechten van de nummers bij het management lagen, lukte dat tot grote teleurstelling van de vooral jonge fans niet. Van een afscheidstournee kwam het dan ook nooit. 
Berendsen: ,,Toen één van de zangers dit jaar rond 1 april de grap maakte dat ze Ziggo Dome wilden uitverkopen, hebben we ze weer benaderd. We zijn er tot vervelens toe achteraan blijven gaan."

Dinsdag kwam daar plots de bevestiging en zaterdag staat de band op het podium in de Brabanthallen tijdens Smèrrig. De vier komen in originele samenstelling en ze zullen hun grootste hits doen, vertelt Berendsen. En dus hangt gans vaderlandse pers, van RTL Boulevard tot Shownieuws, nu aan de telefoon. Allen willen ze meer informatie over de comeback zaterdag. Voor het feest zijn nog kaarten, al twijfelt Berendsen er niet aan dat het feest nu uitverkoopt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch