Volledig scherm
Rita van der Aa in de Snoepboom © Bart Gotink/BD

Snoepjeswinkel De Snoepboom stopt ermee, 23 december laatste dag

Di 27 nov. Snoepjeswinkel De Snoepboom houdt het voor gezien. Eigenaresse Rita van der Aa stopt na de feestdagen met de winkel, die in februari nog verhuisde van de Hinthamerstraat naar de Snellestraat.

Door Bart Gotink

Om ‘verschillende redenen’ stopt de zaak, zegt Van Der Aa, zonder daar verder te veel over te willen uitweiden. ,,Ik ga door tot na de kerst. Op 23 december heb ik hier de laatste dag”, zo zegt Van der Aa. Daarna gaat ze de winkel leegmaken, om voor 1 januari de sleutel in te leveren.

Fitten

Volledig scherm
Het pand van Snoepboom in de Snellestraat, vlak voor opening © Bart Gotink/BD

Daarmee heeft Van der Aa 3,5 jaar in de stad gezeten, zo geeft ze aan. De eerste 2,5 zat ze in de Hinthamerstraat, naast wat toen nog de Xenos was. In het winkeltje zijn 200 soorten snoep te verkrijgen. Afgelopen februari maakte ze de overstap naar de Snellestraat. De komst van de Jamin een paar deuren verderop, heeft wel iets bijgedragen aan dat vertrek, zo zei ze toen. Maar het ging er Van der Aa vooral om dat er op de nieuwe plek ‘meer toeristen komen’, zo stelde ze.  ,,Het is misschien wel het gezelligste straatje van de stad.”

Waarom ze nu stopt, wil ze niet precies kwijt, maar wel zegt ze dat de warme zomer niet heeft geholpen. Ook vindt Van der Aa dat ze te weinig steun krijgt van de gemeente. Als voorbeeld stelt ze dat als ze ‘een mooi boompje buiten wil zetten, dan krijgt ik de inspecteurs al op mijn dak’. ,,Maar als je ziet wat de andere zaken in de straat allemaal hebben staan, dan denk ik: waarom zit je zo op mij te vitten."

Goed, Van der Aa wil haar energie nu op andere zaken gaan richten. Voor kinderen gaat ze volgend jaar workshops geven in snoepbomen maken. Voor volwassenen wil ze in de loop van volgend jaar ook workshops met chocolade gaan geven. De kinderfeestjes gaan dan ook gewoon door op locatie en op het huisadres van Van der Aa. ,,Maar eerst ga ik nu dit mooi afsluiten.”

Volledig scherm
De Snoepboom, toen deze nog in de Hinthamerstraat zat © Bart Gotink/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch