Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Snorders opgepakt in Den Bosch: boete van 4300 euro hangt boven het hoofd

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Bij controles op illegaal taxivervoer in Den Bosch en Eindhoven werden door de politie 16 aanhoudingen verricht.

De controles werden vrijdag- en zaterdagnacht in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport gehouden.

De zogenoemde ‘snorders’ die illegaal vervoer aanbieden moeten zich voor de rechter verantwoorden. Hen hangt volgens de politie een boete van 4.300 euro boven het hoofd en een ‘last onder dwangsom’ van 10.000 euro. Dat betekent dat bij herhaling een boete volgt van 10.000 euro per keer, met een maximum van 40.000. euro. Daarnaast riskeert de snorder een strafblad.

‘Meer handhaving is hard nodig’

Volgens Patrick van de Sande, Secretaris Stichting Taxi EHV, is het frappant dat de berichtgeving over opgepakte snorders ieder jaar met carnaval weer opduikt. ,,Zo lijkt het of er fors gehandhaafd wordt op zwarte taxi's, maar dat is echt niet het geval. Na berichten over vijfentwintig snorders die in 2018 met carnaval zijn opgepakt, hebben we op verschillende manieren onderzoek gedaan.” Volgens Van de Sande bleek uit die onderzoeken dat lang niet alle vijfentwintig opgepakte ‘chaffeurs’ vervolgd zijn of een hoge boete opgelegd hebben gekregen. Van de Sande pleit dan ook voor strengere handhaving en aanpakking van het probleem. Niet alleen met carnaval, maar het hele jaar door.

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch