Volledig scherm
De Jagersboschlaan in Vught is nu een fietspad met een onverhard wandelpad en wordt intensief gebruikt door wandelaars en fietsers. © Miranda van Houtum/BD

SP Vught over openstelling Jagerboschlaan: ‘College hád respectvol kunnen handelen door éérst in te gaan op de vele bezwaren’

VUGHT - Protest van omwonenden,  het Maurick College, de Fietsersbond, kinderopvang Mowgli en de SP heeft niet kunnen voorkomen dat de Jagersboschlaan in Vught wordt verhard en opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. 

De gemeente kondigt in het lokale weekblad het aanpassen van de bebording aan. Nog voordat Vught heeft gereageerd op de berg zienswijzen die zijn ingediend. ,,Ongepast", vindt de SP. ,,Met deze stap geeft het college de boodschap af compleet onverschillig te staan ten opzichte van de overwegingen van vele Vughtse inwoners en Vughtse belangenorganisaties”, aldus SP-fractievoorzitter Suzanne van Wiggen.

‘Bezwaren uiten zinloos’

Ze noemt de handelwijze van Vught ongepast en niet respectvol richting de bezwaarmakers. ,,Het college hád respectvol kunnen handelen door éérst in te gaan op de vele bezwaren die geuit zijn in de zienswijzen voordat er verdere stappen werden genomen. Het kan het college niet ontgaan zijn hoezeer dit besluit een groot deel van onze inwoners aan het hart gaat. Pas na de behandeling van de zienswijzen had het besluit genomen mogen worden om eventueel de procedure een stap verder te brengen. Deze aankondiging zendt de boodschap uit dat bezwaren uiten zinloos is. De SP-fractie betreurt dat in hoge mate en begrijpt ook helemaal niet waarom er zoveel haast geboden is.”

Quote

Het college hád respectvol kunnen handelen door éérst in te gaan op de vele bezwaren die geuit zijn

Suzanne van Wiggen , Fractievoorzitter SP

Van Wiggen heeft het college van burgemeester en wethouders daarom een aantal schriftelijke vragen gesteld.  Van Wiggen: ,,Het college is er ons inziens nog steeds niet in geslaagd helder te verwoorden wat het nut en de noodzaak is van de openstelling van deze nu nog onverharde landweg. Dat mysterie wordt deels veroorzaakt door de wisselende boodschappen die het college mondeling en schriftelijk uitzend. Om die reden wil de SP-fractie onder andere helder verwoord zien wat exact de beweegredenen zijn van het dagelijks bestuur van Vught om de wens van vele honderden Vughtenaren te negeren.”

‘Mens is onbelangrijk’

Omwonenden voelen zich niet serieus genomen. ,,In alle onderzoeken die hebben plaats gevonden (flora/fauna, archeologisch), verlichtingsplannen die worden aangepast in verband met vleermuizen is blijkbaar niets gevonden waardoor dit plan geen doorgang zou kunnen vinden", aldus Nelly Theunissen van de werkgroep JBLaan. ,,Het leefklimaat van de omwonenden is niet onderzocht. Dus leefbaarheid is niet in het onderzoek meegenomen. Conclusie; de mens is in deze onbelangrijk!”

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch