De 'coronabus' die uit Italië kwam moest volledig worden ontsmet.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'coronabus' die uit Italië kwam moest volledig worden ontsmet. © Sectie communicatie 43 gemechaniseerde brigade

Specialisten Defensie uit Vught ingezet in strijd tegen corona: ‘Wij hebben veel kennis over bescherming en ontsmetting’

VUGHT - Je wordt als politieagent te hulp geroepen bij een ongeval of reanimatie. In je achterhoofd speelt ‘corona’. Wat doe je dan? Hoe lever je dan de juiste zorg zonder dat je zelf gevaar loopt op besmetting? Specialisten van het Defensie CBRN Centrum uit Vught, die veel kennis hebben op het gebied van chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen, zijn ingezet om hierover mee te denken.

  1. Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station
    PREMIUM

    Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station

    DEN BOSCH - Zo’n 1.000 tot 1.800 woningen, veel groen, een sportcluster en heel misschien wel een nieuw station. De ambities voor een nieuwe wijk tussen station Oost en het tenniscomplex van Bastion Baselaar achter stadion De Vliert in Den Bosch zijn groot. De naam is in ieder geval al gekozen: Vliertkwartier. ,,Het liefst zouden we morgen een schop in de grond zetten, maar dat kan natuurlijk niet. Maar we staan wel te popelen’’, reageert wethouder Roy Geers van Ruimtelijke Ordening.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch