Volledig scherm
Het busstation aan de voorzijde van het station in Den Bosch. © Marc Bolsius

Spitsbus verleggen naar Empel zou weer problemen opleveren voor deel Maaspoort

DEN BOSCH - Het idee van de PvdA in Den Bosch om de spitsbus van de Maaspoort naar het station via Empel te laten rijden, zorgt weer voor een minder goede bediening voor delen van de Maaspoort. Dat zegt het college van B en W na contact met busvervoerder Arriva om naar deze mogelijkheid te kijken.

Als de sneldienst aan de Kasteeldreef in Empel zou moeten beginnen, moet de bus een lange lus rijden. En daar komt volgen het college bij dat een halte op die laan niet centraal genoeg ligt en dus onaantrekkelijk zou zijn. Gert-Jan van Rooij en Fouad Kabbouti van de PvdA vinden het een gemiste kans dat de sinds kort vanaf de Maaspoort rijdende spitsbus,  Empel niet bedient en stelden daar vragen over.

Het college erkent dat  door de nieuwe buslijn 10 het deel van de Maaspoort ussen Lokerenpassage en Burgemeesters Godschalkxstraat niet wordt bediend, maar wijst er ook op dat er nog drie alternatieve (langzamere) busdiensten wél rijden. 

Spitsbus niet naar achterzijde station

De suggestie van het PvdA-duo om de spitsbus naar de achterzijde van het station te laten rijden (tijdwinst) wijst het college van de hand. ,,De door u aangegeven route is dan wel snel en vlot, maar voldoet niet aan het comfortabel reizen omdat een snelle overstap niet mogelijk is.’’ Nog los van het feit dat er volgens B en W aan de achterzijde van het station geen plaats is voor wachtende reizigers en stilstaande bussen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch