Volledig scherm
De leerlingen van De Piramide zetten hun beste beentje voort en liepen bijna 14.000 euro bijeen met hun sponsorloop. © Marieke Ligtenberg

Sponsorloop basisschool De Piramide levert bijna 14.000 euro op voor aanpassing van de schoolpleinen

VUGHT – Leerlingen van basisschool De Piramide in Vught hebben met de sponsorloop op vrijdag 12 april bijna 14.000 euro opgehaald. Het geld is bestemd voor de aanleg van een kunstgrasveldje op het bovenbouwplein én voor het verder aankleden van de beide pleinen van de school aan de Van de Pollstraat en de Aloysiuslaan.

Het bedrag van van 13.859 euro en 93 cent heeft alle verwachtingen overtroffen. De leerlingen zijn volgens de organisatie met een supertrots gevoel aan hun meivakantie begonnen. 

De kleuters beten tijdens de dag van de Koningsspelen het spits af en zij werden later in de middag gevolgd door de oudere leerlingen. Alle kinderen waren met sponsorlijsten op pad gegaan en hadden heel wat sponsors bereid gevonden om een bijdrage per gelopen rondje óf een vast bedrag te betalen. 

Met rode gezichten van de inspanning en bezwete koppies werd er fanatiek gelopen voor elk rondje. De aanmoedigingen van de talrijke ouders en familieleden langs het parcours hielpen daarbij zeker een handje.

Certificaat

Aan het eind van de sponsorloop kreeg iedereen een certificaat met daarop het aantal gelopen rondjes mee naar huis. Met dat certificaat als bewijs kon vervolgens het sponsorgeld worden opgehaald. Dat was zó overweldigend veel, dat het nog een hele klus was om alles te tellen.

In de opbrengst van bijna 14.000 euro zitten ook twee grote sponsorbijdragen van Stichting Het Goudhaantje en Stichting Jeugdfonds Vught verwerkt. Met de opbrengst kan niet alleen het zo gewenste kunstgrasveldje snel worden aangelegd, maar kan De Piramide ook doorpakken in het nog aantrekkelijker maken van de beide schoolpleinen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch