Een egeltje komt in de nacht snoepen van een voerpotje bij een van de wildcamera's die IVN in de stad monteert in achtertuinen.
Volledig scherm
Een egeltje komt in de nacht snoepen van een voerpotje bij een van de wildcamera's die IVN in de stad monteert in achtertuinen. © Zoogdierenvereniging Nederland.

Spookt dit 's nachts rond in uw Bossche, stadse achtertuintje?

DEN BOSCH - Is uw achtertuintje in de Bossche binnenstad 's nachts een feestterrein voor de egel, hermelijn of eekhoorn? Of zit ze vol krolse katten die de boel 'onderschijten'? Gaan de bruine ratten er soms samen aan tafel omdat u teveel brood hebt gevoerd aan de vogeltjes?  IVN-afdeling Den Bosch weet in een aantal gevallen al de antwoorden. Want sinds kort staan wildcamera's op scherp in Bossche stadstuintjes. Op zoek naar vooral zoogdieren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station
    PREMIUM

    Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station

    DEN BOSCH - Zo’n 1.000 tot 1.800 woningen, veel groen, een sportcluster en heel misschien wel een nieuw station. De ambities voor een nieuwe wijk tussen station Oost en het tenniscomplex van Bastion Baselaar achter stadion De Vliert in Den Bosch zijn groot. De naam is in ieder geval al gekozen: Vliertkwartier. ,,Het liefst zouden we morgen een schop in de grond zetten, maar dat kan natuurlijk niet. Maar we staan wel te popelen’’, reageert wethouder Roy Geers van Ruimtelijke Ordening.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch