Volledig scherm
De spoorwegovergang van de Lindelaan naar de Udenhoutseweg in Helvoirt is tijdelijk afgesloten voor verkeer. © Christ Pijnenburg/BD

Spoorwegovergang in Helvoirt is dicht voor nieuwe waterleiding

HELVOIRT - De Helvoirtse spoorwegovergang van de Lindelaan naar de Udehoutseweg is tijdelijk afgesloten. Dit heeft alles te maken met de aanleg van een nieuwe waterleiding aan de Udenhoutseweg, die onder de spoorlijn doorgaat. 

Het werk is deze week begonnen en duurt tot vrijdag 28 februari. Vrijdag 14 februari heeft een boring onder de spoorlijn plaats. Deze boring is 200 meter lang en de buis komt op het diepste punt 18,5 meter onder de spoorlijn te liggen. Alle bestaande huisaansluitingen op de oude, gietijzeren waterleiding uit 1939 worden daarna aangesloten op de nieuwe PVC-waterleiding. 
Verkeer wordt omgeleid van de Lindelaan naar de Sint-Jorisstraat, Biestakkerstraat via de Schoorstraat richting de Udenhoutseweg en omgekeerd.  

Begin mei gaat aannemer Van Vulpen verder met het vervangen van de waterleiding in de Lindelaan. Dat gebeurt in opdracht van Brabant Water. 

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch