Volledig scherm
PREMIUM
De rioolzuivering aan de Treurenburg. © Sandra Peerenboom

Stankoverlast zuivering Treurenburg aangepakt

DEN BOSCH - Het westelijk deel van De Maaspoort in Den Bosch moet nu minder stankoverlast krijgen van het slibgebouw bij de rioolzuivering van waterschap Aa en Maas op de Treurenburg in Den Bosch. Er zijn extra filters geplaatst.

Met het plaatsen van nieuwe filters in het silbgebouw denkt waterschap Aa en Maas een van de grote boosdoeners te pakken te hebben van de geuroverlast die mensen in het westelijk gebied van de Maaspoort al een tijd roken en waarover ze klaagden. 

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch