Volledig scherm
PREMIUM
De rioolzuivering aan de Treurenburg. © Sandra Peerenboom

Stankoverlast zuivering Treurenburg aangepakt

DEN BOSCH - Het westelijk deel van De Maaspoort in Den Bosch moet nu minder stankoverlast krijgen van het slibgebouw bij de rioolzuivering van waterschap Aa en Maas op de Treurenburg in Den Bosch. Er zijn extra filters geplaatst.

Met het plaatsen van nieuwe filters in het silbgebouw denkt waterschap Aa en Maas een van de grote boosdoeners te pakken te hebben van de geuroverlast die mensen in het westelijk gebied van de Maaspoort al een tijd roken en waarover ze klaagden. 

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch