Volledig scherm
V.l.n.r. Eric van den Einden (directeur-bestuurder Woonveste), Elke Harleman (initiatiefnemer), Tilly van Uffelen (initiatiefnemer) en Bart Hendriks (algemeen directeur Hendriks Coppelmans) bij de symbolische start van de bouw van De Wissel.

Start bouw appartementen De Wissel in Rosmalen voor jonge volwassenen met autisme

ROSMALEN - Op een braakliggend terrein tussen NS-station Rosmalen en De Annenborch is een begin gemaakt met de bouw van appartementengebouw De Wissel.

De Wissel is een initiatief van ouders om hun jong volwassen kinderen met autisme begeleid te kunnen laten wonen. 

In het gebouw komen 26 appartementen, verdeeld over 3 bouwlagen. Elke verdieping heeft een gemeenschappelijke leefruimte met keuken. De Rosmalense zorgverlener Buro3O doet de woonbegeleiding. Naar verwachting wordt het gebouw in het najaar van 2018 opgeleverd.

Via Chapeau Woonkringen Rosmalen krijgen jonge volwassenen met autisme de kans om hier met begeleiding te wonen. Chapeau huurt het pand van wooncorporatie Woonveste uit Drunen. Woonveste vindt het belangrijk dat er goede woonplekken zijn voor kwetsbare mensen. Dit project voldoet aan deze duidelijke doelstelling van de sociale huursector.

De Wissel wordt een energiezuinig gebouw. Zo heeft het een duurzaam verwarmingssysteem en is er geen gasaansluiting. Daarnaast is het gebouw goed geïsoleerd om de warmtevraag te beperken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch