Start Vuelta 2020 officieel overdragen aan Utrecht, Breda en Den Bosch

videoMADRID - Midden in het Prado Museum in Madrid, voor het schilderij De Overgave van Breda van Velasquez, is zondagmiddag de start van de Vuelta 2020 overgedragen aan Utrecht, Breda en Den Bosch.

Veel meer dan een fotomoment voor de verzamelde pers stelde die overdracht overigens niet voor. Voor het uitwisselen van wat cadeautjes trokken de vier burgemeesters, Van Zanen van Utrecht, Depla van Breda, Mikkers van Den Bosch en José Luis Martínez-Almeida Navasqüés van Madrid, zich kort terug.

Behalve Mikkers is dit weekend ook de Bossche wethouder Huib van Olden aanwezig in Madrid, evenals de Brabantse gedeputeerde Marianne van der Sloot. In totaal telt de Nederlandse delegatie 45 mensen. Vertegenwoordigers van de Steden en provincie en partners. Zij woont vanavond de finish van de Vuelta in Madrid bij.

De Vuelta begint volgend jaar op 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Op 15 augustus vertrekt het peloton vanuit Den Bosch. De route loopt via Heusden en de gemeenten Altena, Zaltbommel en Maasdriel naar de Utrechtse Heuvelrug. Breda-Breda is op 16 augustus.

Volledig scherm
Start Vuelta 2020 officieel overdragen aan Utrecht, Breda en Den Bosch ©
Volledig scherm
Start Vuelta 2020 officieel overdragen aan Utrecht, Breda en Den Bosch ©
 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch