Binnenkort start de bouw van 53 woningen op het Isabellaveld in Vught, de eerste fase van in totaal 119 huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort start de bouw van 53 woningen op het Isabellaveld in Vught, de eerste fase van in totaal 119 huizen. © Miranda van Houtum/BD

Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemonnee kapen woningen weg

VUGHT - Ze hadden zich zo verheugd op een mooie ‘betaalbare’ nieuwbouwwoning op de toplocatie Isabellaveld in Vught. Een woning van maximaal 250.000 euro, een limiet die de gemeenteraad vorig jaar vaststelde. Maar helaas, de starters hebben pech. Alleen kopers met een dikkere portemonnee die óók nog eens 38.000 euro ophoestten voor het ‘pluspakket’, kregen een woning toegewezen. Toeval? Aspirant-kopers, de Vereniging Eigen Huis en D66 plaatsen er vraagtekens bij. 

 1. Tweede ‘Vughtse wasbeer’ is verwaarloosd; het mannetje is overgebracht naar een opvang in Someren
  PREMIUM

  Tweede ‘Vughtse wasbeer’ is verwaar­loosd; het mannetje is overge­bracht naar een opvang in Someren

  VUGHT - De tweede Vughtse wasbeer, die maandag in een kippenhok werd aangetroffen, is een mannetje van een jaar of 3, 4 oud. Het beestje is behoorlijk verwaarloosd, heeft verschillende kale plekken en verblijft inmiddels bij de Wasberenopvang in Someren. De wasbeer heeft de naam Erik gekregen. Hij is vernoemd naar de vrijwilliger van de Dierenambulance Den Bosch die hij in zijn hand beet.
 2. Met een zelftest naar school? Bossche studenten staan er (nog) niet om te springen
  PREMIUM

  Met een zelftest naar school? Bossche studenten staan er (nog) niet om te springen

  DEN BOSCH - Door middel van digitaal begeleide zelftesten weer veilig naar school. De Avans Hogeschool, HAS Hogeschool en het Koning Willem I College (KW1C) boden studenten en docenten de afgelopen vier weken die mogelijkheid. De testbereidheid was echter laag. Voor het vervolg van de pilot gaan de onderzoekers kijken of er kan worden gewerkt met coronavrije bubbels, langer onderwijs op locatie en andere beloningen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Truckers leggen werk neer: 'We willen een betere cao'
  Play

  Truckers leggen werk neer: 'We willen een betere cao'

 2. Bestelbus verwoest door brand in Oss
  Play

  Bestelbus verwoest door brand in Oss