Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort start de bouw van 53 woningen op het Isabellaveld in Vught, de eerste fase van in totaal 119 huizen. © Miranda van Houtum/BD

Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemonnee kapen woningen weg

VUGHT - Ze hadden zich zo verheugd op een mooie ‘betaalbare’ nieuwbouwwoning op de toplocatie Isabellaveld in Vught. Een woning van maximaal 250.000 euro, een limiet die de gemeenteraad vorig jaar vaststelde. Maar helaas, de starters hebben pech. Alleen kopers met een dikkere portemonnee die óók nog eens 38.000 euro ophoestten voor het ‘pluspakket’, kregen een woning toegewezen. Toeval? Aspirant-kopers, de Vereniging Eigen Huis en D66 plaatsen er vraagtekens bij. 

De toewijzing van zestien ‘sociale koopwoningen’ in het plan Isabellaveld Vught is volgens diverse koopwilligen discutabel en niet transparant verlopen. Een bij de redactie bekende bron meldt zelfs dat de woningen al vóór de start van de ‘schijnverkoop’ op zaterdag 26 januari vergeven waren. Omdat er nog een ‘reservelijst’ is en dus een minieme kans om nog in aanmerking te komen voor een woning, willen verschillende belangstellenden niet met naam in de krant maar ‘vriendjespolitiek en bedrog’ worden veelvuldig genoemd.    

In samenwerking met indebuurt Den Bosch