Stiekem vozen op Loversland in Den Bosch? ‘Op een gemiddeld festival gebeurt er meer’

videoDEN BOSCH - Seks is stout en gaat vooral over tuigjes en zweepjes, als je moet afgaan op wat er te zien is op de erotische beurs Loversland. Loversland zelf is óók stout, want op de beurs in de Brabanthallen moet iedereen van elkaar afblijven vindt de gemeente Den Bosch. Maar dat is lastig.

Quote

Mensen komen natuurlijk naar deze beurs om van alles te zien, maar vooral ook om te dóen

Bezoeker Loversland

Je kunt piemelwerpen of piemels versieren. Je kunt kijken naar een show van een stripper of een paaldanseres. En je kunt vooral heel veel kopen. Onschuldige vermaak, ook al gaat het over seks. In de stand van Bobbi Eden zelf, waar ze haar lijn seksattributen verkoopt, gaan de vibrerende eitjes het hardst. Ze zijn er in verschillende kleuren, en met batterijen of oplaadbaar met een usb-kabeltje.

Het ei moet mevrouw inbrengen, de afstandsbediening die het ei doet trillen is voor meneer: de verkoopster legt het met liefde uit. Ze werkt eigenlijk als taxichauffeur voor kinderen met een beperking, maar als Bobbi belt voor een beurs is ze erbij. Omdat het heel gezellig is.

Verder is de meeste seks niet zo gezellig. Veel stands zijn geweid aan bondage en SM en hangen vol met kettingen, touwen, maskers en martelwerktuigen. Je kunt er seksmeubels kopen: houten kruizen met leren banden aan de uiteinden waar iemand gekruisigd kan worden of bondagebedden met voor het doel praktische hoofdeinden. 

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch