Straatbeeld: Anderhalf uur wachten in chaos bij Flying Tiger, maar dan heb je wel alles voor een euro

VideoDi 23 okt. Nederlanders hebben de naam altijd in te zijn voor een koopje. En dat blijkt dinsdagochtend ook wel in Den Bosch: er staat een flinke rij bij de vestiging van Flying Tiger, want vanwege het tienjarig bestaan verkoopt de winkel alles voor een euro.

En dat leidde tot een kleine stormloop bij opening van de winkel om 10 uur. En daar was de zaak duidelijk niet zo op voorbereid. Zo klaagt een vrouw die rond half twaalf naar buiten loopt dat ze anderhalf uur in de rij heeft gestaan voor ze bij de kassa was. Maar goed, met twee tassen vol heeft zij en haar shoppingpartner straks wel ‘een leuke kerst'. 

Later in de ochtend nam de van oorsprong Deens winkel toch maar wat maatregelen. Zo mag er nu pas iemand de winkel in als er iemand uitloopt, waarmee er buiten een rij ontstaat. En daar gaan veel mensen dan weer niet in staan. ,,Anders zijn we eind van de middag pas thuis", verzucht men. Buurman Zeeman kijkt toe. ,,Wij hebben ook best veel voor een euro hoor", roept een medewerkster nog grappend naar de menigte.

Er zit overigens wel een limiet aan: klanten mogen maximaal vijf exemplaren van één artikel kopen. Wie meer wil, moet weer achteraan sluiten. Flying Tiger is een van oorsprong Deense keten met 23 vestigingen in Nederland. De keten viert dat het 10 jaar in Nederland zit.

Volledig scherm
Drukte bij de Flying Tiger in Den Bosch. © Bart Gotink/BD
  1. Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investering in andere ondernemingen

    Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investe­ring in andere ondernemin­gen

    DEN BOSCH - Floryn in Den Bosch, een snelgroeiend, jong bedrijf dat actief is in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, heeft zestig miljoen euro weten op te halen bij diverse financiers, waaronder de bank NIBC. Het fintechbedrijf Floryn (actief in de technologiegedreven financiële dienstverlening) kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen om te groeien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch