Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, 12 sloopauto’s voor theatrale triller BOLDAIN BV. werden vanmorgen afgeleverd bij het slooprijke theater aande parade. De auto’s fungeren als decor voor het stuk in de pleinzaal. © copyright Marc Bolsius

Straatbeeld: auto's op de Parade

Do 15 aug. Het is toch alweer even geleden dat de Parade een grote parkeerplaats was. Donderdag werden er echter weer een hoop oude sloopauto's het plein op gesleept.

De autowrakken blijven daar niet staan, ze zijn bedoeld voor een Bossche theaterproductie die op 23 augustus in première gaat. De voorstelling Bodain BV gaat over de duistere praktijken van het gelijknamige Recyclingbedrijf in Orthen-Links. De criminele, Bossche familie krijgt daarin te maken met wraak, een naderende moord, schijnbare verzoening en intimidatie. 

Het stuk en decor zijn speciaal ontworpen voor het Theater aan de Parade door Gé van Berkel. Ook regisseur Vincent van den Elshout, die recent een grote productie achter de Verkadefabriek neerzette over volkswijken in de stad, werkt mee aan het verhaal.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch