Volledig scherm
Gele hesjes in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Gele hesjes bereiken Den Bosch

Vr 15 ma. Meeslepende protesten met traangas zijn er misschien niet geweest, maar de gele hesjes hebben Den Bosch toch een beetje bereikt.

Volledig scherm
Geel hesjes tussen de verkiezingsposters © Bart Gotink/BD

Tussen de hoofden van Geert Wilders en Marianne van der Sloot zijn op meerdere plekken in de stad gele hesjes geplakt, symbool van de grote protestbeweging in Frankrijk. Met daarnaast een poster een boodschap. ‘Stop de 4 jaarlijkse poppenkast met politieke spelletjes en loze beloftes! Trek een een geel hesje aan! Power to the people’

Wie er achter zit en wat men er precies mee moet (wel of niet stemmen?) wordt niet helemaal duidelijk. Stemmen kan in elk geval wel: de vier jaarlijkse poppenkast is volgende week woensdag.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch