Volledig scherm
Gele hesjes in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Gele hesjes bereiken Den Bosch

Vr 15 ma. Meeslepende protesten met traangas zijn er misschien niet geweest, maar de gele hesjes hebben Den Bosch toch een beetje bereikt.

Volledig scherm
Geel hesjes tussen de verkiezingsposters © Bart Gotink/BD

Tussen de hoofden van Geert Wilders en Marianne van der Sloot zijn op meerdere plekken in de stad gele hesjes geplakt, symbool van de grote protestbeweging in Frankrijk. Met daarnaast een poster een boodschap. ‘Stop de 4 jaarlijkse poppenkast met politieke spelletjes en loze beloftes! Trek een een geel hesje aan! Power to the people’

Wie er achter zit en wat men er precies mee moet (wel of niet stemmen?) wordt niet helemaal duidelijk. Stemmen kan in elk geval wel: de vier jaarlijkse poppenkast is volgende week woensdag.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch