Volledig scherm
Afvalbakken met bloembakken in de Marconistraat. © copyright Marc Bolsius

Straatbeeld: Nu ook écht groen rond de afvalbak

Di 30 apr. Tuintjes van plastic kenden we al, maar er zijn nu ook echte tuintjes geplaatst rondom afval- en glascontainers in Den Bosch.

De nieuwe plantenbakken moeten ervoor zorgen dat mensen hun afval niet rondom de containers dumpen, bijvoorbeeld als ze geen toegang hebben tot de ondergrondse containers. Zo moet er minder zwerfafval komen. Eind vorig jaar werden er ook al enkele plastic tuintjes neergezet. Dat ging overigens niet helemaal goed: mensen met een rollator of rolstoel hadden er door de tuintjes moeite mee om hun afval weg te gooien. 

De echte tuintjes, die onder meer in Boschveld (zoals hier in de Marconistraat) en Vinkel te vinden zijn, bestaan uit grote plantenbakken die om de container geklemd staan. De bakken zitten vol vaste planten. De containers vallen minder op en de wijk ziet er vrolijker en groener uit, zo is het idee. Binnenkort komen er meer tuintjes, zo wil de gemeente.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

Volledig scherm
De containers in de Helftheuvel zijn versierd met een bloementuintje. Mensen worden er in ieder geval vrolijk van. © Sandra Peerenboom
 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch