Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, er wordt hard gewerkt om het festival Kings of Colors voor te bereiden. Foto, de wand die in elkaar wordt gezet dient als graffitti wand komend weekend iop dec tramkade. © copyright Marc Bolsius

Straatbeeld: Onder meer het megaterras van Kings of Colors is in opbouw

Do 13 jun. Bij de Bossche Tramkade wordt volop gewerkt aan een groot terras op het water, dat onderdeel is van het Kings of Colors festival. Op de Binnendieze wordt het terras van 100 bij 20 meter wordt dan uitgerold, waarmee er dit weekend goed zicht is op de waterzijde van de silo's.

De nu nog witte kant van de zeven silo's krijgen dit weekend ook prenten van graffiti van 21 meter hoog. Iedereen kan overdag komen kijken naar het schilderen en de andere onderdelen van het festival, dat vanaf vrijdag tot en met zondag wordt gehouden.

Overdag is er een gratis programma, met onder meer breakdance en een streetmarket. Zaterdagavond is er met Discokings een betaald feest. De organisatoren hopen op een ‘ouderwets gezellige avond zoals vroeger in de Galaxy en de Boortoren’. De toon daarvoor wordt gezet door onder anderen Mental Theo, King Bee en diskjockeys die werkten in de Galaxy. Tussen 17.00 en 18.00 uur kan er ook worden betaald met oude Galaxy- en Boortorenmunten. Woensdag waren 500 van de 750 beschikbare kaarten verkocht.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch