Volledig scherm
In een oude bus kunnen bezoekers zien hoe The Smart Square eruit moet gaan zien © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Oude bus moet het nieuwe Smart Square laten zien

Do 24 jan. Een oude SRV-bus staat momenteel op het plein voor het Koning Willem I College. Maar wat er in en om de bus heen gebeurt is alles behalve ouderwets: onder meer met virtual reality wordt getoond hoe het plein kan worden.

Volledig scherm
In een oude bus kunnen bezoekers zien hoe The Smart Square eruit moet gaan zien © Bart Gotink/BD

Uitgangspunt daarbij is de winnaar van de ontwerpwedstrijd van de BAI, de Smart Box. Bedoeling is dat dat plan gerealiseerd gaat worden. En dus staan er in de wagen van het IoT Stadslab meerdere schermen, waarop het nieuwe plein op verschillende manier wordt getoond. Ook zijn er Virtual Reality brillen, waarop bezoekers op hun eigen telefoon het winnende ontwerp kunnen zien.

,,Omdat mogelijk te maken heeft de afdeling Erfgoed tientallen foto's gemaakt van de maquette”, vertelt Projectmedewerker van IoT Stadslab Aron van Lith. En zo is de 3D-tekening gemaakt, waarmee mensen met de VR-bril over het plein kunnen lopen om te zien hoe het worden gaat. Het plein is daarvoor ook in beeld gebracht is met drones en een 3D-scan. De bus is donderdag en vrijdag te bezoeken tussen 11 en 15 uur. 

The Smart Box moet een ‘huiskamer’ op een steigerconstructie worden, met mogelijkheden voor exposities, bioscoopvertoningen, data-projecties maar ook gewoon als uitkijktoren. Onder meer Kempkes landmeten, Wij Doen Dingen en de HAS Hogeschool werken mee aan het project.

Volledig scherm
In een oude bus kunnen bezoekers zien hoe The Smart Square eruit moet gaan zien © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
BAI prijsvraag winnaar The Smart Box © BAi

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch
    PREMIUM
    ANALYSE

    Mist en onduide­lijk­heid rond nieuw theater in Den Bosch

    DEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet - én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch