Volledig scherm
Shoeby komt naar de Markt © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Shoeby naar Markt

Di 11 dec. In twee prominente panden op de Markt komt een vestiging Shoeby Woman. Dat kondigt de Rosmalense keten aan op de etalages tussen het stadhuis en de Ridderstraat.

Shoeby heeft nog geen winkel in de binnenstad, omdat de keten voornamelijk winkels opent in kleinere plaatsen of buiten de stadscentra. Zo zitten er in Den Bosch wel vestigingen in de Helftheuvel, de Rompert en de Maaspoort. Ook huurde de Rosmalense keten een verdieping van het V&D-pand, toen daar tijdelijk pop-upwinkels in zaten. De keten telt in totaal meer dan 200 vestigingen in Nederland. 

De panden Markt 3 en 5, waar voorheen The Phone House en een outletzaak zat, zijn na het failliet van de telefoonwinkel grondig opgeknapt en ontdaan van de schreeuwerige reclame. Daarna stonden de rijksmonumenten enige tijd te huur. De eigenaren van het pand, de Van Deursen Groep, zijn ook eigenaar van kledingketen Shoeby. Op de Markt komt een winkel gericht op vrouwenmode. De feestelijke opening staat gepland in maart 2019, zo kondigt de tekst op de etalage aan. 

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch