Volledig scherm
Bouwkramen in het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Tel de bouwkranen

Vr 9 nov. Het is soms moeilijk te tellen: het aantal bouwkranen dat je kan zien vanaf de Paleisbrug. Het gaat in elk geval hard in het Paleiskwartier.

Terwijl de bouwkranen nog niet verdwenen zijn bij Kinepolis, verschijnt aan de andere kant van de burg alweer een nieuwe. Daar start binnenkort de bouw van Upstairs. Ook het nieuwe hotel zal binnenkort gebouwd gaan worden. Langs de vijver wordt momenteel gewerkt aan het eerste deel van Belvédère, dat later ook nog een tweede deel krijgt. In de verte zijn de bouwkranen van Willemspoort nog zichtbaar. 

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter. 

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch