Volledig scherm
De eerste strepen van een nieuw graffitiwerk in de Korte Putstraat © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Van Gogh is complex voor op de muur, maar staat straks toch in graffiti in Korte Putstraat

Wo 13 nov. Het is een wat saaie muur in die verder zo gezellige Korte Putstraat en daar wil de ondernemersvereniging iets aan doen. Op de hoek van de Kerkstraat verrijst daarom nu een graffitiwerk, gebaseerd op het werk van Vincent van Gogh. Maar dan wel iets vrolijker.

Roel Immens van de ondernemersvereniging vindt de graffiti op de muur een mooie manier om wat cultuur naar de horecastraat te halen. Hij zocht de samenwerking op met Kings of Colors, die de tekening maakt, en Het Noordbrabants Museum, waar momenteel een expositie is van de schilder. ,,Dit is een mooie manier om deze hoek tijdelijk in te vullen", stelt Immens. 

Volledig scherm
De eerste strepen van een nieuw graffitiwerk in de Korte Putstraat, hier door museumdirecteur Charles de Mooij © Bart Gotink/BD

Woensdag werden de eerste strepen van het werk gezet, onder meer door de directeur van het Noordbrabants Museum Charles de Mooij. Patrick de Kaste van KOC heeft het ontwerp gemaakt. ,,Van Gogh is niet helemaal mijn ding", gaf hij daarbij aan. ,,Het is te complex voor op de muur en er zit weinig euforie in. Het was dus een hele uitdaging iets te maken. Er zitten nu hele duidelijk elementen in van Van Gogh, maar het is ook hedendaags.”

Overigens is er ook in de Sint Lucasstraat in Den Bosch een werk van KOC te vinden, gebaseerd op Van Gogh. Het werk in de Korte Putstraat moet nog deze week klaar zijn, afhankelijk van het weer. De graffiti is zeker tot na de carnaval te zien. Daarna zal de hoek gebruikt gaan worden als terras voor het tegenoverliggende Versus. 

Volledig scherm
De eerste strepen van een nieuw graffitiwerk in de Korte Putstraat © Bart Gotink/BD
  1. Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investering in andere ondernemingen

    Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investe­ring in andere ondernemin­gen

    DEN BOSCH - Floryn in Den Bosch, een snelgroeiend, jong bedrijf dat actief is in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, heeft zestig miljoen euro weten op te halen bij diverse financiers, waaronder de bank NIBC. Het fintechbedrijf Floryn (actief in de technologiegedreven financiële dienstverlening) kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen om te groeien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch