Volledig scherm
Werving voor nieuw personeel in de Karrestraat © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Wie past de helm?

Do 15 nov. Met een suf ‘bouwvakker gezocht’ haal je als bouwbedrijf tegenwoordig niet meer voldoende personeel binnen. Daarvoor is iets meer creativiteit nodig. Aldus is daar het liefdesverhaaltje in de Karrenstraat, verdacht veel lijkend op dat  sprookje met een verloren muiltje.

Volledig scherm
Orly & Endevoets werft personeel in de Karrestraat © Marc Brink/BD
Volledig scherm
Werving voor nieuw personeel in de Karrestraat © Bart Gotink/BD

‘Ben jij de bouwvakker die hier tegenover een biertje dronk aan de bar?’ zo staat te lezen. ‘We willen je graag een baan aanbieden, maar precies op dat moment ging je weg. Je moest om klokslag twaalf uur thuis zijn. In de haast liet jij je helm achter op de bar, en nu zijn we wanhopig op zoek naar jou.’ Onder aan het doek is het een kwestie van de helm passen.

Het steigerdoek meet 24 bij 11,5 meter en is speciaal voor deze locatie ontworpen door Dion Kikkert van reclamebureau Design Crew, vertelt Esther van Herk van Orly & Endevoets. ,,We wilden iets moois maken, ook met het oog op 11-11. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we laten onze naam zien en we hopen meer personeel te werven.” En dat is nodig in de bouw. ,,We zoeken nog tientallen medewerkers. Al zijn we wel kritisch in wie we aannemen.” Heel veel nieuwe sollicitanten zijn er nog niet, geeft Van Herk wel toe. 

Het steigerdoek blijft een week of acht hangen op het appartementencomplex. Wat er daarna mee gebeurt, valt nog te bezien. ,,Vanwege de afmetingen kan zo steigerdoek nou eenmaal niet overal. Maar weggooien is ook zonde.”

Ook een straatbeeld Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch