Volledig scherm
De Zuivelhoeve opent binnenkort in de Kolperstraat © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Zuivelhoeve en Poppedoll openen winkels

Ma 11 feb. Twee nieuwe winkels in de binnenstad. 

Volledig scherm
Poppedoll verhuist naar een zaak Achter het Verguld Harnas © Bart Gotink/BD

De Zuivelhoeve opent binnenkort een zaak in de Kolperstraat. Zoals de naam al doet vermoeden wordt daar vooral zuivel verkocht, en dan voornamelijk veel verschillende soorten kazen, naast Boer’n Yoghurt en vla. Ook noten en tapas behoren tot het assortiment. Er zijn in Nederland al veertig zaken van Zuivelhoeve, voornamelijk gelegen in het oosten van het land.

Achter Het Verguld Harnas opent ergens komende twee maanden een vesting van Poppedoll. Deze zit nu nog in de Vughterstraat, maar verhuist dus naar de plek aan de achterkant van de Hudson's Bay. De zaak wordt daarmee een stuk groter. Poppedoll verkoopt kinderkleding en meubels voor kinder- en babykamers. 

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

Volledig scherm
De Zuivelhoeve opent binnenkort in de Kolperstraat © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Poppedoll verhuist naar een zaak Achter het Verguld Harnas © Bart Gotink/BD
 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 1. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch