Volledig scherm
PREMIUM
Het Rodenborch College in Rosmalen. © Paul Roovers/BD

Studieresultaten hebben bij Rodenborch College de prioriteit, sportprestaties staan op plek twee

BDROSMALEN - Het Rodenborch College is voor het tiende schooljaar een Topsport Talentschool. De middelbare school maakt het voor jonge topsporters mogelijk hun school en drukke trainingsschema te combineren. ,,Wij vinden een diploma nog altijd belangrijker dan een gouden medaille op de Olympische Spelen'', zegt conrector René van de Meerendonk, ,,maar een combinatie van beide zou natuurlijk het mooiste zijn.''

De middelbare school sprong tien jaar geleden in het gat dat in de regio ontstond toen het Koning Willem I College in Den Bosch haar LOOT-status (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) verloor. In het begin had de school vijftig leerlingen met een LOOT-status (5 procent van de 900 leerlingen in totaal). Inmiddels is het aantal gegroeid naar 440 leerlingen (meer dan 25 procent van de 1600 leerlingen in totaal).

  1. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch