Volledig scherm
Van der Doelen met groom Peter Coppens tijdens de marathon. © Privéfoto

Succes voor Nulander Frank van der Doelen op WK mennen

NULAND - De Nulandse menner Frank van der Doelen  heeft een succesvol wereldkampioenschap achter de rug. Hij behaalde individueel een vierde plaats en met het Nederlandse  team enkelspan een gouden medaille.

Het WK  werd gehouden in paardensportcentrum De Peelbergen in Kronenberg. Van der Doelen is lid van Rij- en Menvereniging De Paardenvriend in Nuland.

Het WK begon voor Frank van der Doelen met de dressuur. Hij reed hierbij de 12-jarige merrie  Sterre van Jan Moonen en behaalde in het uitgebreide veld van meer dan 80 deelnemers een tiende plek. .

Op de marathon scoorde hij een vijfde plaats en bereikte die plek ook in het totaalklassement.  In de vaardigheidstest bleef Van der Doelen foutloos en miste op 0,01 punt het podium.

In het landenteam Enkelspan, met Saskia Siebers en Eline Houterman, behaalde Van der Doelen de gouden medaille.

Volledig scherm
Het Nederlandse team met Van der Doelen op de hoogste podiumplek © Privéfoto
  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch