Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren in de Wolvenhoek gaat tijdens de avonduren 1,50 euro per uur kosten met een maximum van 7,50 euro. Dat geldt ook voor de garage aan de Sint-Josephstraat. © Bart Gotink/BD

Tarief avondparkeren in twee Bossche garages tóch minder omhoog

DEN BOSCH - Parkeren in de avonduren in Den Bosch wordt minder duur dan aanvankelijk voorgesteld. Het parkeren overdag in de garages aan de Sint-Josephstraat en de Wolvenhoek wordt daarentegen de komende twee jaar nóg duurder dan de plannen waren. Voor die twee parkeergarages geldt in de avonduren dan weer wel een maximumtarief van 7,50 euro. 

Om de hard teruglopende parkeerinkomsten tijdens de afgelopen jaren een halt toe te roepen, stelde het college van B en W voor om de tarieven in twee jaar met in totaal 0,90 eurocent per uur te verhogen.  Voor de parkeergarages was het idee van het college om het uurtarief te verhogen van 1 naar 2 euro en het maximumtarief van 5 euro te laten vervallen.

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch