Volledig scherm
Beeld van de reconstructie in Bureau Brabant. Het slachtoffer bleef zwaar bloedend achter. © Politie

Tbs en jaar celstraf voor Vughtenaar (30) die man tot bloedens tot mishandelde in eigen appartement in Rosmalen

ROSMALEN - Een 36-jarige Vughtenaar moet een jaar de cel in en krijgt verplicht tbs, omdat hij op 11 oktober vorig jaar iemand ernstig heeft mishandeld. Hij sloeg een man (40) meerdere keren met een hard voorwerp tegen zijn hoofd in diens appartement aan de Groote Wielenlaan in Rosmalen. Het is inmiddels duidelijk dat het slachtoffer niet willekeurig gekozen is. 

Na een paar klappen ging de Vughtenaar, zonder iets te zeggen, weer weg. Het slachtoffer bleef bloedend achter. Hij liep een gescheurde oorschelp op, meerdere botbreuken in zijn gezicht en kneuzingen en verwondingen aan zijn bovenlichaam. 

De politie maakte een reconstructie, omdat lange tijd niet duidelijk was wie de dader was, en wat de aanleiding voor de mishandeling was. Inmiddels is duidelijk dat het slachtoffer geen willekeurige was, maar dat hij een conflict had met de ex-vriendin van de dader. 

Met voorbedachte rade

De rechtbank acht inmiddels bewezen dat de dader met voorbedachten rade en planmatig te werk ging. Hij zorgde voor toegang tot de galerij, zette een capuchon op, nam het harde voorwerp mee en droeg handschoenen. Toch blijft het bij een veroordeling voor zware mishandeling. Poging tot moord is niet bewezen. 

Het blijkt volgens artsen dat de dader aan meerdere stoornissen lijdt, en niet genoeg meewerkte aan eerdere behandelingen. Ook gebruikt hij drugs en heeft hij geen vast werk of huis. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch