Volledig scherm
Het team Reinier van Arkel na afloop van de Socialrun, moe maar voldaan. © Reinier van Arkel

Team Reinier van Arkel en Loopgroep Rosmalen renden 555 kilometer voor goed doel

VUGHT - Team Reinier van Arkel en Loopgroep Rosmalen hebben afgelopen weekend samen 555 kilometer hard gelopen voor het goede doel: maatschappelijk meedoen voor mensen met een psychische aandoening mogelijk maken. 

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer rond het IJsselmeer. Door deel te nemen aan Socialrun zamelt het team geld in van waaruit door de landelijke stichting projecten worden gefinancierd die bijdragen aan het maatschappelijk herstel.

‘Gewoon’ meedoen

Maatschappelijk meedoen, bijvoorbeeld in de vorm van werk of een zinvolle vorm van dagbesteding, maar ook het hebben van een sociaal netwerk is volgens het Team Reinier van Arkel nog lang niet altijd ‘gewoon’ voor mensen met een psychische aandoening. ,,Terwijl dit van grote invloed is op het herstel en welbevinden: wie meedoet is gelukkiger en meer tevreden over het leven. En als je mee kan doen dan betekent dat een belangrijke ondersteuning voor eigenwaarde, structuur en routine in het dagelijks leven", aldus een woordvoerster.

Remy Heijligers, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij het FACT: ,,Ons team is  gezamenlijk de enorme uitdaging aangegaan om hardlopend door Nederland oog, oor en vooral begrip te vragen voor psychische aandoeningen.” 

Er waren een kleine vijftig lopers nodig om de 555 kilometer af te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch