Volledig scherm
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Theaterdebat bij Achter de Poort: Een nieuw theaterkwartier?

DEN BOSCH - Het theaterdebat in en buiten de Bossche politiek als een never ending story. Bij het debat-initiatief Achter de Poort voegen ze daar een hoofdstuk aan toe. Zaterdag is er in de Knillispoort van 12.00 tot 14.00 uur een debat waaraan in ieder geval de politici Pieter Paul Slikker (PvdA) en Paul Kagie (Leefbaar 's-Hertogenbosch) aan meedoen. 

De coalitiepartijen hebben echter al aangegeven geen deelnemer te sturen. Omdat er in juni een kort geding over het theater is. Dat laatste is voor organisator en debatleider Frans van Gaal geen reden om het debat af te blazen. De oud-politicus wil een stevig gesprek over verleden en toekomst. Of het nieuwe theater op de juiste locatie staat, of de Kaaihal op de Tramkade in een nieuw theaterkwartier een mooie oplossing is. ,,Veel of weinig politici, Bosschenaren kunnen ook met elkaar in debat‘’', aldus Van Gaal. 

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch