Volledig scherm
Momentopname uit de voorstelling Romeo Romeo Romeo van choreograaf Joshua Monten © Chris Korsten

Theaterfestival Boulevard in Den Bosch van start met openlijke 'sjanspartij’

DEN BOSCH - De 35ste aflevering van Theaterfestival Boulevard is donderdagmiddag losgebarsten. Een grote menigte had zich op de Parade verzameld rondom een cirkel, waar zowel het officiële welkom als de openingsact plaatsvond. Het traditionele opwarmertje bevatte ditmaal aardig wat dynamiek, overgoten met een surrealistisch sausje. Een voorstelling die gelijk veel applaus oogstte.

Niet de levende tuimelaar van Cie Mauvais Coton, die de raderen van het elfdaagse spektakel en plein public in beweging zou brengen, nam de 'proloog' voor z'n rekening. Doordat eerder op de dag de regen meerdere keren als salvohagel naar beneden was gevallen, was het niet verantwoord om op het geplande tijdstip dergelijke zwierige capriolen te demonstreren. 

Funky dansvoorstelling

De organisatie zat daarom ineens met de handen in het haar. Gelukkig was de uit New York afkomstige choreograaf Joshua Monten bereid gevonden om samen met het gezelschap het gat spontaan te dichten met de funky dansvoorstelling Romeo Romeo Romeo. ,,Om half vier ging de telefoon. Eén van ons (Jack Wigwall...red) zat toen nog bij de kapper. Een half uur later stonden we al op het plein", aldus Monten. De voorstelling zinspeelde op een hitsige uitgaansavond, waarbij de dansers op speelse wijze openlijk sjans zochten met het publiek.

Voorafgaand had directeur Viktorien van Hulst in haar openingstoespraak nog een paar nuttige tips voor de festivalganger in petto. ,,Ook wil ik benadrukken dat gastvrijheid en inclusiviteit bij ons hoog in het vaandel staan. Een uitvloeisel hiervan is een prikkelarme Boulevard op de maandagmiddag."

Volledig scherm
Wethouder Mike van der Geld en festivaldirecteur Viktorien van Hulst krijgen een welkomsdrankje aangeboden van 'Frits' © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch