Volledig scherm
PREMIUM
Gürkan Küçüksentürk en Stefan Rokebrand repeteren een scene in Casablanca. Foto Olaf Smit © Olaf Smit

Theatergroep Matzer haalt verhaal Casablanca naar deze tijd

DEN BOSCH - De club van Rick Blaine in Casablanca bestaat in de Verkadefabriek in Den Bosch uit een aantal rode stoelen en tafels, een piano en een bar en is afgesloten met een halfrond doorzichtig zilveren kralengordijn. Daarop is in ouderwetse aandoende zwart wit filmbeelden de dialoog te volgen die Rick aan de bar voert met de Franse politiechef Renault. 

Dan arriveert de mensenhandelaar Ugarte, die door Franse gendarmes meteen wordt gearresteerd en flinke klappen krijgt. Terwijl Ugarte half buiten het gordijn op de grond ligt, beginnen acteurs Stefan Rokebrand (die Rick speelt) en Gürkan Küçüksentürk (die Renaud speelt) met hem een een losse conversatie over Casablanca en dat Sam, de pianist in die film zwart is en in het theatersuk wit. Dat is verwaarend, menen ze.

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch