Volledig scherm
PREMIUM
Gürkan Küçüksentürk en Stefan Rokebrand repeteren een scene in Casablanca. Foto Olaf Smit © Olaf Smit

Theatergroep Matzer haalt verhaal Casablanca naar deze tijd

DEN BOSCH - De club van Rick Blaine in Casablanca bestaat in de Verkadefabriek in Den Bosch uit een aantal rode stoelen en tafels, een piano en een bar en is afgesloten met een halfrond doorzichtig zilveren kralengordijn. Daarop is in ouderwetse aandoende zwart wit filmbeelden de dialoog te volgen die Rick aan de bar voert met de Franse politiechef Renault. 

Dan arriveert de mensenhandelaar Ugarte, die door Franse gendarmes meteen wordt gearresteerd en flinke klappen krijgt. Terwijl Ugarte half buiten het gordijn op de grond ligt, beginnen acteurs Stefan Rokebrand (die Rick speelt) en Gürkan Küçüksentürk (die Renaud speelt) met hem een een losse conversatie over Casablanca en dat Sam, de pianist in die film zwart is en in het theatersuk wit. Dat is verwaarend, menen ze.

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch