Volledig scherm
Hoe gaat het ontwerp van de N65 in zijn omgeving eruit zien. Maandag 20 mei is een thema-avond. © copyright Marc Bolsius

Thema-avond en informatiemarkt over spoor en N65

VUGHT - Hoe gaat het ontwerp van de rijksweg N65 in zijn omgeving eruit zien? Hoe nemen de inwoners en weggebruikers de weg met het blote oog waar in het Vughtse landschap? Dat staat in het Esthetisch Programma van Eisen (EPvE) waarover maandag 20 mei een thema-avond plaatsvindt. 

In Novalis wordt vanaf 19.00 uur het EPvE toegelicht. Dat beschrijft de uiterlijke kenmerken van de N65 en zijn onderdelen. Tot die onderdelen behoren bijvoorbeeld de viaducten en aansluitingen maar ook de keuzes voor de ‘groene’ aankleding van de geluidschermen komen in het EPvE aan de orde. Voor de aannemer is het programma straks een bouwsteen voor het definitief wegontwerp. In de conceptfase is nog ruimte voor inbreng van bezoekers. 

Informatiemarkt

Donderdag 13 juni houdt de gemeente Vught met medewerking van van ProRail, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant een informatiemarkt over de Vughtse Regeling, het spoor (PHS) en de N65. Er wordt uitleg gegeven over de plannen en men kan er terecht met vragen. Ook deze informatiemarkt vindt plaats in Novalis aan de Industrieweg in Vught. Tot 17.00 en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden binnen lopen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch