Volledig scherm
Door de burgeroorlog neemt het aantal doden door ondervoeding in Jemen toe. Het Al-Thalouth Health Centre vangt gezinnen op. De kinderen worden gemeten en gewogen. © afp

Themadag over Jemen bij Avans verhuist naar grotere locatie

DEN BOSCH - De themadag ‘Wat doen we met Jemen’ op woensdag 12 december, geïnitieerd door de Academie voor Sociale Studies van Avans Hogeschool, is zo uitgedijd dat deze is verplaatst van het Hervenplein naar de Onderwijsboulevard. 

Studenten Sociale Studies van Avans willen de oorlog - ‘een humanitair drama’ - die sinds drie jaar woedt in het Arabische land een gezicht geven. En daarmee bewustwording creëren en mensen aansporen om in actie te komen.

Jemenitische gemeenschap

Volledig scherm
De openbare themadag ‘Wat doen we met Jemen’ is 12 december van 10.00 tot 16.00 uur bij Avans aan de Onderwijsboulevard 215 in Den Bosch.

Een heel rijtje betrokkenen maakt haar opwachting in Den Bosch zoals voorzitter van de Jemenitische gemeenschap in Nederland Issam Saleh Al Kholani, de Jemenitische studenten Maha, Yusra en Yasmin, cultureel antropoloog Marina de Regt en Tweede Kamerlid Sadet Karabulut.

De  openbare themadag is 12 december van 10.00 tot 16.00 uur bij Avans aan de Onderwijsboulevard 215 in Den Bosch. Meer info via de website jemen1212.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch