Volledig scherm
De vrijstaande woning van de familie Van Roessel (rechts) en het te bebouwen terrein naast en achter hun woning. © Google Streetview

Tien huizen Beekveld Berlicum moeten opschuiven na klacht omwonenden

DEN HAAG/BERLICUM - Het Berlicumse echtpaar Van Roessel klaagt terecht over het bestemmingsplan Beekveld van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Dit blijkt uit de uitspraak van de Raad van State die gisteren tijdelijk een streep zette door de bouw van tien woningen.

Het bestemmingsplan Beekveld regelt fase 2 van de nieuwe wijk en telt in totaal 102 woningen. Tien daarvan mochten van de gemeente pal op de achtertuin worden gebouwd van Wilco van Roessel en zijn vrouw. Die stapten in mei naar de Raad van State in Den Haag. Ze maken bezwaar tegen de afstand en vinden het jammer dat ze hun vrije uitzicht over het weiland kwijt zijn waar de woningen gepland staan. 

De Raad van State heeft de meeste bezwaren van Van Roessel afgewezen maar bepaalde wel dat de gemeente iets moet doen aan de afstand tot de tuin van de Berlicummers. Daar krijgt zij  zestien weken de tijd voor. 

Als het bestemmingsplan is verbeterd doet de Raad van State, eventueel na een tweede zitting, einduitspraak over het bestemmingplan.

  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch