Volledig scherm
Een van de opstallen van Autobedrijf Nuland is al gesloopt. Rechts kantoren en hallen van Timmermans. © Paul Roovers/BD

Timmermans breidt verder uit in Nuland, autobedrijf stopt na 60 jaar: ‘We hebben het hier goed gehad’

NULAND - Autobedrijf Nuland stopt na zestig jaar in Nuland. Buurman Gert-Jan Timmermans koopt gebouwen en grond.

Met pijn in het hart is Willy Verstegen gestopt met Autobedrijf Nuland. De panden en gronden zijn gekocht door Gert-Jan Timmermans van het gelijknamige bedrijf Timmermans Infra. De gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor een nieuwe bedrijfshal voor Timmermans.  ,,Maar niet voor onze infra-tak", zegt Gert-Jan. ,,We gaan er naar toe met ons bouwbedrijf.” De nieuwbouw moet in de loop van volgend jaar klaar zijn.

Quote

Ik stop met pijn in het hart

Willy Verstegen, autohandelaar

Vader begon autobedrijf

Op het perceel aan de Rijksweg 55 begon de vader van Willy Verstegen in 1958 met een autobedrijf. Willy, inmiddels 67 jaar, nam het bedrijf in 1996 over. ,,We hebben het hier altijd goed gehad", zegt de Nulander die eerder al grond verkocht aan Timmermans. Op die plek aan de Rijksweg verrees nog niet zo lang geleden een nieuwe bedrijfshal en kantoor. 

Met stille trom gestopt

,,Ik stop met pijn in het hart", zegt Verstegen die geen opvolger had en gezien zijn leeftijd het een mooi moment vond om te stoppen. ,,We zijn met stille trom gestopt. Er staat hier geen auto meer om te verkopen. Alleen nog een camper.”

Timmermans fors gegroeid

Als woonhuis en gebouwen zijn gesloopt, wil Gert-Jan Timmermans er een kantoor en hal neerzetten voor het bouwbedrijf, één van de drie poten van het bedrijf. Timmermans Infra is in een paar jaar fors gegroeid. Van zo'n 150 vierkante meter bedrijfsruimte bij de woning in Geffen tot straks 14.000 meter in Nuland. Het heeft zo'n 45 mensen vast in dienst. ,,Maar voor ons werken soms op een dag wel 180 mensen via onderaannemers.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch