Volledig scherm
Het voorlopig ontwerp van de voorzijde van het Theater aan de Parade in Den Bosch. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Tóch een bouwer gevonden voor nieuw Theater aan de Parade

DEN BOSCH - Het is de gemeente gelukt om een aannemer voor de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade te vinden: Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert. Van de vijf aannemers die Den Bosch had geselecteerd kwamen slechts twee bedrijven met een aanbieding. 

Desondanks is wethouder Huib van Olden tevreden: ,,Fijn dat we in de huidige markt twee aanbiedingen hebben mogen ontvangen. Met de keuze van Mertens Bouwbedrijf hebben we een kundige partij aan boord. Die het theater binnen de gestelde kaders gaat bouwen.’’ 

Totaal: 60,3 miljoen euro

Bij de laatste informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad  op 1 oktober verklaarde Van Olden dat de bouw inclusief sloop is begroot op 37,5 miljoen euro. Voor de inrichting en de theatertechniek staat 11,2 miljoen genoteerd. De schatting is dat de nieuwbouw in totaal 60,3 miljoen euro gaat kosten. 

Volledig scherm
Congrescentrum MECC in Maastricht waar Mertens Bouwbedrijf BV de vernieuwing en uitbreiding deed. © ANP

 De aannemer, die ook de vernieuwing en uitbreiding van het MECC in Maastricht en Musis Sacrum in Arnhem deed, gaat in een bouwteam met onder anderen NOAHH architecten en het theater de plannen uitwerken. Volgens de gemeente adviseert Mertens daarbij ook of het theater te bouwen is zoals de architecten voor ogen hebben en de planning van het werk.

In juli volgend jaar valt een definitieve beslissing over de nieuwbouw en de kosten. Een maand later, na het Theaterfestival Boulevard, moet het theater dicht en is het de bedoeling dat de nieuwbouw in september 2023 open gaat. 

Vijf aannemers

Den Bosch selecteerde in oktober de volgende vijf aannemers: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, Dura Vermeer divisie Bouw en Vastgoed, Mertens Bouwbedrijf BV, Combinatie Sprangers Bouwbedrijf BV/Kuijpers centrale projecten BV en Combinatie Visser & Smit Bouw BV/Engie Services Zuid BV. Naast Mertens schreef uiteindelijk ook Combinatie Sprangers Bouwbedrijf BV/Kuijpers centrale projecten BV in.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch